Ugrás - Film a coachingról

2018.03.03

Előfordult már Veled, hogy olyan mély gödörbe kerültél, hogy heteken, hónapokon keresztül fogalmad sem volt róla, hogyan mászhatnál ki belőle? Mindig is érdekelt, hogyan dolgoznak a legprofibb coach-ok? Ha kíváncsi vagy rá, hogyan alakul át 4 nagybetűs EMBER élete 1 év leforgása alatt a teljes reménytelenségből álmaik életévé, akkor ez a Te filmed lesz! 1 óra 40 perc lélegzetelállító pillanatokkal, hihetetlen mélységekkel és érzelmekkel, és a végén jó filmekhez illően (majdnem) happy end-del.


Az Ugrás célja, hogy világszerte legalább 1 millió embert inspiráljon és tudatosítsa velük, hogy lehetetlenek márpedig nincsenek. A 2017-ben vászonra vitt film lengyel származású rendezői, Patryk és Kasia Wezowski nevét korábban a 2014-es Destressed című alkotás révén ismerhette meg a nagyvilág, amely akkor az év egyik legelismertebb, díjnyertes dokumentumfilmje lett. Mára pedig már egy 15 országra kiterjedő testnyelv program szakmai vezetőjeként is elismerést vívtak ki maguknak. A filmben szereplő mestercoach-ok között megtalálhatjuk a coaching édesanyjának tekintett Chérie Carter-Scott-ot, a Richard Branson-nal és Steve Jobs-szal is együtt dolgozó Mark Thompson-t, valamint az Erőleves a léleknek című könyvsorozat megálmodóját, Jack Canfield-et.


A film első főszereplője Chad, a 43 éves férfi, akinek még soha nem volt komoly párkapcsolata. Húszas évei elején elhatározta, hogy várni fog az Igazira, aki azonban a mai napig nem lépett be életébe. Édesanyjával él, de élete legnagyobb vágya, hogy egyszer szerető férj és édesapa lehessen. A hónapokon keresztül tartó coaching folyamat segítségével végigkövethetjük, hogyan jut el Chad az első visszautasításoktól az egyre ígéretesebb randikig, és hogyan döbben rá, hogy életének addigi alakulását nagymértékben befolyásolta édesapjához fűződő viszonya.

Rob korábban a filmiparban dolgozott, egy végzetes alkoholmámoros éjszaka eredményeképpen azonban éveken keresztül gondosan felépített karrierje egyik pillanatról a másikra dől romokba. Egykori sikereire már szinte csak a polcán pihenő Emmy-díja emlékezteti, a kialakult helyzetért pedig volt feleségét okolja. A neves szakemberek segítségével Rob végül megbocsát egykori párjának, és sikerül új életet kezdenie, amelyben pont az egykori függősége során szerzett tapasztalataiból kovácsol előnyt, és indít el egy új sikeres karriert.

Precious, a jókora súlyfelesleggel küzdő színesbőrű hölgy nem tudja feldolgozni élete párjának elveszítését, ezért coach-októl kér segítséget. A folyamat megkezdésekor mindennapjait volt párja emléke hatja át, hiszen a férfi olyan ajándékot adott neki, amit Precious oly sok sorstársa egész életében nem tapasztalt meg: a feltétel nélküli szerelmet. Ebből az érzésből erőt merítve Precious nekiindul, hogy megvalósítsa nagy álmát, amely egy molett hölgyeknek fehérneműket forgalmazó, több országot átívelő vállalkozáshálózat létrehozása.

A negyedik történetből Soon Loo, a túlhajszolt ázsiai menedzser sorsát ismerhetjük meg, aki eddig egész életét a karrierjének szentelte. Szeretné szakmai pályafutását a következő szintre emelni, és pályáját némileg módosítva olyan elismert változáshordozóvá válni, akinek mindennapi munkájában egyesül a szenvedély, az anyagi és a társadalmi elismertség. Mindeközben folyamatosan attól retteg, hogy egyszer mindent elveszít. Vajon hogyan alakul Soon Loo élete a bemutatott 1 év során?


Az Ugrás című filmet ajánlom mindenki figyelmébe, aki a mindennapok során régóta dédelgetett álmai megvalósításáért küzd, kiutat keres egy megrekedt élethelyzetből vagy egyszerűen csak valamilyen változást szeretne életében. Ha csak egy picit is sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket, keressétek meg a következő vetítést és éljétek át Ti is a nagy Ugrás-élményt!


Vizdák Károly

business és life coach

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #leap #thecoachingmovie #4lives #changedforever #happyending