Soha ne add fel! - Jason Lester története

2018.01.21

Mindannyiónk életében vannak sorsfordító események. Események, amelyek után már semmi nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt. De vajon rosszabb lesz vagy jobb? Nos, ez csak rajtunk múlik. Az egyesült államokbeli Jason Lesterrel történtek kiváló példaként szolgálnak arra, hogy még a legnehezebb élethelyzetekből is van kiút, ha hiszünk magunkban és eléggé kitartóak vagyunk. Ma Jason történetét szeretném Nektek bemutatni.


A sorsfordító napok

Jason 12 éves koráig az átlagos amerikai gyerekek életét élte, amikor egyik napról a másikra minden megváltozott. Éppen egy videotékába igyekezett kerékpárjával, amikor a fiút elütötte egy autó. A baleset során jobb karja részlegesen lebénult és számos egyéb súlyos sérülést szenvedett. A baleset után hónapokat töltött rehabilitáción a kórházban. Ezen időszak alatt újabb tragédia érte: a hozzá legközelebb álló ember, egyetlen szülője, édesapja szívrohamban elhunyt. Ekkor még kevesen gondolták, hogy Jason-re milyen fényes jövő vár, sőt voltak olyan napok, amikor az sem volt biztos, hogy életben marad.


Küzdelmes kamaszkor a baleset után

Ezek után azt hittétek volna, hogy Jason feladja? Bizonyára sokan így tettek volna, de őt más fából faragták. Jason tovább folytatta a focizást és a baseball-t, és egy egészséges karral a legjobbak közé emelkedett. Emellett futni kezdett és biatlon versenyekre járt - 18 éves korára Arizona állam 2. legjobb biatlonistájává vált.


Egy új élet

2004-ben Lester elindult a konai Ironman Világbajnokságon. Időközben a rendszeres úszóedzéseknek köszönhetően ismét részlegesen megtanulta használni jobb karját. 2008-ban ő lett az első fogyatékkal élő sportoló, aki célba ért az Ultraman Világbajnokságon, egy évvel később pedig az első férfi triatlonista, aki megnyerte az egyik legjelentősebb amerikai sportkitüntetésnek számító ESPY Díjat.

Ma már ő segít hasonló sorsú társainak, hogy soha ne adják fel. 2007-ben megalapította a Never Stop Alapítványt, amelynek keretein belül fiataloknak és idősebbeknek egyaránt példát mutat, hogyan kerekedjenek felül nehéz élethelyzeteiken. "Running on Faith" című könyvében pedig saját történetét mutatja be, azaz arról ír, hogyan találta meg útját a sport és Isten segítségével.


Jason példája

Jason élete tehát a sok fiatalkori nehézség ellenére révbe ért. Ő hitt magában, és ez a hit átsegítette őt a küzdelmes időszakokon. Ha bármikor az övéhez hasonlóan nehéz élethelyzetbe kerülnétek, soha ne feledjétek el, hogy mindig van kiút, még ha első pillantásra nem is látszik a fény az alagút végén.


Vizdák Károly

business és life coach

www.karolyvizdakcoach.hu


#karolyvizdakcoach #inspirationalstory #jasonlester #nevergiveup #runningonfaith