Le a kilókkal! - Így fogyj könnyedén 3 lépésben

2020.01.25

Az elmúlt napokban szerintem nem volt olyan ember Magyarországon, akit valamilyen formában ne érintett volna meg az életmódváltás szele. Vagy azért, mert ő maga is még motiváltabbá vált, hogy imponálni tudjon jelenlegi vagy leendő párjának, vagy azért, mert szerinte a téma felejtős, neki már befellegzett. Nos bármit is gondolsz, van egy remek hírem számodra: a Te helyzeted sem reménytelen. Mára egy 3 lépésből álló akciótervet hoztam el Neked, amelyet életmódváltás coach-ként én is alkalmazok ügyfeleimnél - ha ezeket betartod, Te is garantáltan elindulhatsz a boldogabb jövő felé vezető úton. Kíváncsi vagy? Máris mutatom a részleteket!


A szakembereket is világszerte megosztja, hogy milyen egészségügyi kockázatokkal jár a túlsúlyosság. Gaesser és Blair szerint a fogyókúra során leginkább arra kell odafigyelnünk, hogy közben jól is érezzük magunkat, vagyis maga a számszerű súlycsökkenés nem a legfontosabb a folyamat során. Vagyis elsősorban nem a kilók ellen harcolunk, hanem a fittség eléréséért. Egy másik kutatócsoport, Jakicic, Rogers & Donnelly viszont azt vallják, hogy az elhízás minden formájában veszélyes, hiszen olyan további betegségekhez vezethet, mint a szív- és érrendszeri problémák, a rák különböző fajtái és a 2. típusú cukorbetegség. Bárhogyan is legyen, ha egyszer megfelelő felügyelettel belekezdünk a programba, azzal hosszú távon csak jót tehetünk magunknak.


Hogy mi szükséges a sikeres fogyókúrához?

3 fő összetevő, azaz:


1. A HELYES STRATÉGIA, azaz tarts ki a program mellett, bármi is történjen közben:

  • Ellenőrizd magadat - vezess rendszeres naplót étrendedről, súlyváltozásaidról, testmozgásodról!
  • Alakítsd át a Téged körülvevő környezetet - távolítsd el a magas kalóriatartalmú ételeket otthonról!
  • Szüntesd meg a hízáshoz vezető okokat és tűzz ki megfelelő célokat (a célkitűzés fontosságát több korábbi írásomban érintettem már)!


2. FIGYELJ ODA A NAPI KALÓRIASZÜKSÉGLETRE:

  • 90 kg-os testtömeg felett napi kb. 1500-1800 kalóriát vigyél be
  • 90 kg-os testtömeg alatt napi kb. 1000-1500 kalóriát
  • Napi étrendedet szakember alakítsa ki, egyéni igényeidre szabottan!


3. VÉGEZZ AKTÍV TESTMOZGÁST:

  • Kezdj heti 5 alkalommal, egyenként 10 perces, közepes intenzitású edzésekkel!
  • Ezt aztán folyamatosan emeld heti 5 alkalommal 30 percre!
  • Végül juss el a heti 200-250 perces testmozgásmennyiséghez!


Ugye Te is belátod, hogy nem is annyira bonyolult elérni a céljaidat? Csak egy jól összeállított akcióterv, egy kis felügyelet és önfegyelem szükséges, és máris megy minden, mint a karikacsapás! Életmódváltás coachként én is szívesen elkísérlek az út során! Ha motivációra vágysz, keress meg még ma, és pár hónap múlva Te is elégedettebben nézhetsz majd a tükörbe!


Baráti üdvözlettel:

Vizdák Károly

életmódváltás, business & life coach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu#karolyvizdakcoach #életmódváltáscoach #lifecoach #businesscoach #életmódváltás #fogyókúra #3lépés #csináljukegyütt #addlekönnyen #program #akcióterv #stratégia #kalóriák #testmozgás