Kulcs hozzád - avagy 5 gondolat a közös munka előtt

2020.02.17

Te voltál már coach-nál? Ha még esetleg nem, akkor gondolkodtál már rajta, hogy mi alapján választanád ki a hozzád leginkább illő szakembert? Nem mindig könnyű megtalálni a személyiségedhez legjobban passzoló coach-ot, de ha sikerül és megvan az összhang, akkor együtt kivételes eredményeket érhettek el. Érdekel, hogy én hogyan működök, mint coach és milyen lenne Velem a közös munka? Ma a ebben a témában osztom meg Veled a legfontosabb gondolataimat.


1. HIVATÁSOM A COACHING - A coaching számomra nem egy munka a sok közül, hanem egy nagybetűs hivatás. Más területeken sok-sok évvel ezelőtt Nekem is voltak rossz tapasztalataim. Ezek alapján pontosan tudom, milyen az, amikor elvégzel egy munkát, mert elvárják Tőled, mert meg akarsz felelni valakinek vagy esetleg csak azért, mert jól megfizetnek érte. Engem számos önfejlesztő könyv elolvasása után egy sikeres életmódváltás indított el az utamon, és ma már életem egyik legfontosabb céljának tartom, hogy másokat fejleszthessek. Olyan hivatás ez, ami teljes mértékben belülről jön. Egy-egy ülés vagy szakmai program után pozitív energiákkal feltöltve alig várom, hogy mi lesz a következő fontos állomás.

2. POZITÍV, TÁMOGATÓ LÉGKÖR - Hiszek benne, hogy a coach pozitív támogatása a legtöbb helyzetben segíti az ügyfél fejlődését. Hogy mire számíthatsz Nálam? Egyik korábbi ügyfelemet, Szilvit idézve: "Karesz elfogadása, türelme, kedvessége, emberszeretete "kipárnázza" az üléseket, hátradőlhetsz és önmagad lehetsz. Ugyanakkor kreatív kérdései mentén a saját tempódban biztosan haladni fogsz a célod felé!" Persze vannak olyan szituációk, amikor éppen arra van szükség, hogy kőkeményen szembesítselek azzal, hol kell még fejlődnöd, ha célba akarsz érni - ebben az esetben Tőlem ezt is meg fogod kapni.

3. REMÉNYTELEN ESET NINCSEN - Többször találkoztam már olyan ügyféllel, aki élete valamelyik területén sorozatosan olyan negatív visszajelzést kapott, hogy azt hitte, rajta már nem lehet segíteni. A jó hírem számotokra: ha igazán akarjátok, mindenkinek mindig van újabb esély. Minden ember egy külön egyéniség, akihez meg kell találni a kulcsot. Egyszerűen lehet, hogy az előző 99 alkalommal rossz ajtón kopogtattál vagy rossz módszerrel próbáltad elérni céljaidat, de ha kezedbe kapod a megoldás képletét vagy a megfelelő személlyel találkozol, előbb-utóbb búcsút mondhatsz a balszerencsés múltnak.

4. A VÁLTOZÁS NEM EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA ZAJLIK LE - Sajnos vannak emberek, akik alaptermészetükből fakadóan türelmetlenek, és szeretnének mindent azonnal megkapni. Ennek a hozzáállásnak vannak előnyei is, azonban az életben általában az igazán fontos dolgokra várnunk kell. Ha egy coach-csal kezdesz el együtt dolgozni, akkor is tudnod kell, hogy a változás először csak mélyen benned fog zajlani, és idő kell majd hozzá, hogy a környezeted számára is láthatóvá váljék. Én nem ígérek azonnali eredményeket. Ha azt gondolod, hogy 1-2 hét alatt minden problémádat megoldom, akkor sajnos el kell keserítselek: Nálam rossz helyen jársz.

5. SOHA NEM KÉSŐ, HOGY AZZÁ VÁLJ, AKI LEHETTÉL VOLNA! - Nem mindenkinek sikerül már egészen fiatalon, a húszas éveiben megtalálnia az élethivatását, azt a munkát, amiben igazán ki tud teljesedni. Sokszor rengeteg rossz tapasztalatot kell megélned addig, ameddig rátalálsz önmagadra. Annak idején az iskolában még én sem tudtam pontosan, mi szeretnék lenni, és sok mindenen kellett keresztülmennem, ameddig eljutottam oda, ahol ma tartok. Ugye Te is hallottál már híres írókról, akik harmincas-negyvenes éveikben lettek igazán ismertek vagy trendi nyugdíjasokról, akik idős korukban kezdtek el bloggerkedni vagy modellkedni? Én segítek neked, hogy mielőbb, akár már egészen fiatalon célba érj, de azt tudnod kell, hogy ha van egy álmod, amiben igazán hiszel, akkor soha nincs késő belevágnod a megvalósításba!


Persze ebben a bejegyzésben csak 5 pontot emeltem ki, de a sort még folytathatnám, akár saját tapasztalataim, akár korábbi és jelenlegi ügyfeleim élményei alapján. Ha meghoztam a kedvedet a közös munkához, hívj vagy írj még ma, és a további részleteket egyeztetjük! 06302781905 vagy info@karolyvizdakcoach.hu. Hiszen csapatban minden könnyebb!


Baráti üdvözlettel:

Vizdák Károly

életmódváltás, business & life coach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #életmódváltáscoach #lifecoach #businesscoach #közösmunka #5gondolat #együttkönnyebb #2020 #ateéved #vágjbeleteis #sohanincskéső