Győztesnek születtél

2021.05.27

Mindannyiónk életében akadnak próbatételek. Számodra mi volt az idei év eddigi legnagyobb kihívása? Sikerült felülkerekedned rajta? Mi segített ebben?


Még a mondás is úgy tartja: egyszer fent, egyszer lent... mégis biztosan neked is vannak olyan ismerőseid, akik látszólag szinte mindig fent vannak. Szeretnél Te is hozzájuk hasonlítani? Hogyan leszel Te is győztes mentalitású ember? Segít, ha az alábbi 12 pontot követed:

 • VILÁGOS CÉLLAL RENDELKEZEL: Ha célokat tűzöl ki, akkor egyértelműen meghatározod, mit is akarsz az élettől. Bár minden másodpercben többmilliárdnyi választási lehetőség áll előtted, ha pontosan tudod, merre akarsz menni, akkor a megfelelő választások révén maximalizálhatod a siker esélyét.
 • MINDENT HAJLANDÓ VAGY MEGTENNI, HOGY ELÉRD CÉLJAIDAT: Mindent? Igen, mindent - az ésszerű határokon belül. Nincsenek többé kifogásaid, semmilyen váratlan esemény nem tántoríthat el. Lehet, hogy lesznek előre nem látott akadályok, de Te haladsz előre, ameddig célba nem érsz.
 • TUDOD, MIÉRT SZERETNÉL SIKERES LENNI: Hogyan szeretnél fejlődni? Szellemileg? Ha a tudásodat akarod növelni, vegyél részt oktatásokon vagy olvass könyveket! Pénzügyileg? Ha több pénzt szeretnél keresni, válts állást, tanulj ki egy új szakmát, növeld a passzív vagyonodat vagy keress új munkamódszereket! Esetleg az egészségi állapotodon szeretnél javítani? Mozogj többet, étkezz egészségesen vagy pihenj többet!
 • TÜRELMES VAGY: A jó dolgokhoz idő kell. Vegyük csak John Wooden, a híres amerikai kosárlabdaedző és játékos, a westwoodi varázsló példáját. Már amikor 1948-ban csapata vezetőedzője lett, érezte, hogy megéri türelmesnek maradnia. Bár 27 éves edzői karrierje során 10-szer nyerte meg a nemzeti bajnokságot, a 16. évadig várnia kellett első bajnoki címéig. Ő azonban mindig tudta, hogy egyszer a csúcsra érnek, így soha nem adta fel.
 • ELŐRE TERVEZEL: Ha így teszel, akkor produktívabb leszel, reálisabb célokat tűzöl ki, kevesebbet fogsz stresszelni, rendezettebb leszel és kiemelkedőnek érzed majd magadat. Mindezek egyenes úton vezetnek a sikerhez.
 • FELKÉSZÜLSZ A KUDARCOKRA: Sok esetben még a legsikeresebb emberek életét is számos kudarc nehezíti. Oprah Winfrey, a híres médiaszemélyiség mélyszegénységben nőtt fel, és 14 esztendősen születése után elveszítette gyermekét. Kezdeti küzdelmei ellenére később mégis példátlanul népszerű lett. Thomas Edison, a sikeres feltaláló több mint 10000-szer bukott el, mielőtt megszületett a villanykörte. És Kovács István, a magyar bokszolólegenda is majdnem otthagyta a sportot egy vereség után, aztán az 1996-os atlantai olimpián mégis aranyérmet szerzett. Ha igazán szeretnél célba érni, soha ne add fel!
 • RUGALMASAN GONDOLKODSZ: Lehet, hogy nem pont azon az úton sikerül majd terveidet megvalósítanod, amelyen eredetileg eltervezted. Számos különböző lehetőség közül választhatsz, hogy végül beteljesítsd a sorsodat, a lényeg, hogy maradj végig rugalmas!
 • HISZEL ÖNMAGADBAN ÉS AZ ÁLMAIDBAN: Hidd el, hogy el tudod érni céljaidat, szőj terveket! Ne érd be kevesebbel, mint a legjobb! Szeresd önmagadat, tartsd magasan a motivációd szintjét, még a legnehezebb időkben is őrizd meg a hitedet!
 • A SZENVEDÉLYEIDRE ÉPÍTESZ: Természetesen mielőtt rájuk építenél, meg kell őket találnod. Te miben hiszel? Mit szeretsz a legjobban csinálni? Keresd meg, azonosítsd be a szenvedélyeidet és tölts némi időt a tökéletesre csiszolásukkal! Ha élvezettel, szívvel-lélekkel csinálsz valamit, sokkal nagyobb az esélye, hogy sikeres leszel!
 • HÁLÁS VAGY AZÉRT, AMID MÁR MEGVAN: "Sok mindenért hálás lehetek. Egészséges vagyok, boldog és szeretnek" - vallja a népszerű countryénekesnő, Reba McEntire. Igen, ennyire egyszerű. Sokszor ha az apró dolgokat értékeled, sokkal többet érsz, mint ha rögtön az egész világot meg szeretnéd váltani.
 • NEM KERESEL KIFOGÁSOKAT: Könnyen mondhatod, hogy "ma nem volt kedvem korán kelni" vagy "szívesebben néztem tévét, minthogy futottam volna egy kört a ház körül", hosszú távon a sok kicsi sokra megy. Ne keress kifogásokat, tedd azt, ami a legjobb Neked! Hiszen Te tudhatod a legjobban, mi az.
 • A MEGFELELŐ EMBEREKKEL VESZED KÖRÜL MAGADAT: Győztesek társaságában könnyebb célba érni. "Soha ne legyél papagáj. Túl sokat beszél, és nem tud magasra repülni. Legyél sas, aki csöndben eléri az eget."


A győztes benned van. Légy Te is győztes! Minden az első képéssel kezdődik. Tedd meg még ma!


Baráti üdvözlettel,

Vizdák Károly

életmódváltás & karriercoach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #motiváció #tanácsadó #légygyőztes #győzelem #12tipp #határoknélkül #segítek #együttkönnyebb