Egy hiteles példa: az Imagine Dragons énekesének életmódváltás-története

2019.02.02

Előfordult már Veled, hogy úgy érezted, ennél nehezebb helyzetben nem is lehetnél? Soha ne felejtsd el: minden rosszból létezik kiút és ha van hited és kitartásod, semmi sem állhat az utadba. Mai történetem főszereplője Dan Reynolds, az amerikai Imagine Dragons rockzenekar énekese, aki az elmúlt évek során egy igazán embert próbáló élethelyzetből állt talpra. Ismerkedj meg Te is történetével, amely mindannyiónk számára pozitív példaként szolgálhat!


2012 Dan Reynolds életének egyik legboldogabb éve lehetett volna. Csapatával lemezszerződést kapott az Interscope Records-tól, megszületett első gyermeke, Radioactive című daluk pedig a slágerlisták csúcsait ostromolta. Az énekes öröme mégsem lehetett felhőtlen.

Ekkor már évek óta ugyanis egy ritka autoimmun betegségben szenvedett, amelynek neve ankylosing spondylitis (AS), és folyamatos gerincgyulladással, valamint a test különböző részeiben érzett fájdalommal járt. Dan számára még saját újszülött kislányának felemelése és az élő fellépés is komoly nehézséget jelentett. És nem ez volt az egyetlen probléma az egészségével: hosszú ideje fekélyes vastagbélgyulladással és visszatérő depresszióval küzdött.

Reynolds mégsem adta fel: először egy hivatásos segítőhöz fordult, aki rádöbbentette, hogy addigi életének nagy részét folyamatos megfelelési kényszerben élte le és saját szükségleteit háttérbe szorította. A terápia hatására mindent újraértékelt. Többek között új alapokra helyezte kapcsolatát gyermekei édesanyjával, de emellett más változásokat is beiktatott életébe.

Brad Feinberg edző segítségével modernizálta étrendjét és rendszeres testmozgásba kezdett. Dan a hét minden napjából 1-3 órát szigorúan testedzésre fordított. Leggyakrabban zablisztből készült ételeket, bogyós gyümölcsöket, banánt, salátákat, édesburgonyát, barnarizst, csirkét, bárányhúst és olivaolajat fogyasztott. Alig több mint egy év alatt csontsoványságát kidolgozott izomtömeg váltotta fel. Testzsírszázaléka ma 6% körül mozog.

A sikeres életmódváltásnak köszönhetően a háromgyermekes énekes élete napjainkban teljesebb, mint valaha. Depressziós tünetei elmúltak, egészségére tudatosan odafigyel. Élete csúcsformájában van, és a közösségi média különböző felületein már ő maga bátorítja rajongóit és többi sorstársát, hogy minél többen felvállalják fizikális és mentális nehézségeiket és sikeresen megküzdjenek azokkal.


Téged is megérintett Dan Reynolds története? Változtass még ma, még mielőtt késő lenne! Egy biztos: az első lépés a legnehezebb, de a végeredmény aztán minden elképzelésedet felülmúlhatja. Indulj el Te is most a jobb élet felé vezető úton!


Baráti üdvözlettel,

Vizdák Károly

életmódváltás, business & life coach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #lifestylechangecoach #lifecoach #businesscoach #imaginedragons #danreynolds #lifestylechange #fightyourdisease #completelife