Dobd ki, amit kell! - avagy tavaszi nagytakarítás kívül-belül

2021.03.06

Te is vártad már a tavaszt? Bár ez az idei megint kicsit más, mint a régebbiek voltak, ilyenkor nemcsak a természet éled újjá, hanem remek alkalom ez arra is, hogy új alapokra helyezd az életedet. Szeretnél Te is rendet rakni a mindennapjaidban és újjáépíteni önmagadat? Segíthet, ha a következő lépéseket követed:


  • MEGTISZTÍTOD A KAPCSOLATAIDAT:

Ahogy telnek-múlnak az évek, Te is változol és természetes, hogy már nem feltétlenül ugyanazokkal a személyekkel érzed jól magadat, mint egykoron. Tekintsd át a kapcsolataidat és nyugodtan zárd le azokat, amelyek már nem szolgálnak! Kinek van szüksége "mérgező" barátokra, energiavámpírokra? Persze mielőtt döntesz, jól gondold át, hogy kit tartasz meg az életedben és kit zársz ki! Soha nem tudhatod, hogy mikor jön majd jól később egy jóbaráti segítség!

  • ÁTNÉZED A NAPTÁRADAT:

Túl sok mindent terveztél be az előtted álló hetekre? Olykor a kevesebb több. Nézd át az időbeosztásodat, és nyugodtan lazíts rajta picit! Ha van rá módod, töröld azokat a megbeszéléseket, amelyek kevésbé fontosak. Nem kell mindenhol ott lenned. Próbálj a napodban kisebb-nagyobb szüneteket is hagyni! Ha otthonról dolgozol, ebben a koronavírusos időszakban a túl sok online találkozó is megárthat.

  • ÁTTEKINTED A PÉNZÜGYEIDET:

Túl sokat költöttél az utóbbi időben és keveset tettél félre? Itt az ideje, hogy változtass a megtakarítási szokásaidon! Soha nem késő pénzügyileg függetlenné válnod. Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, kérd kezdésképpen egy pénzügyi tanácsadó segítségét! Ma van itt a nap, hogy elkezdd megalapozni a jövődet.

  • ÉLETMÓDOT VÁLTASZ:

Ülőmunkát végzel és felszaladtak a pluszkilók? Válts életmódot! Lassacskán újra beköszönt a jó idő, és még ha az edzőtermek zárva is vannak, most már kimehetsz a friss levegőre és nyugodtan lefuthatsz pár kört. Aztán folytathatod otthon, hiszen manapság a modern technológia jóvoltából már se szeri, se száma a jobbnál jobb edzésvideóknak. De megkereshetsz egy személyi edzőt is, sokan tartanak online edzéseket, a dietetikusod pedig a helyes étrend kezdeti beállításában segédkezhet. Életmódváltás coachként én az egész folyamaton végigkísérlek, és az életmódodon kívül együtt a szakmai és magánéletedet is rendbe tehetjük!

  • MEGSZABADULSZ A SZEMÉTTŐL:

Tele a szemetesed? A fiókod tömve van papírokkal? Az asztalodon egyik iratcsomag a másikat éri? Ürítsd ki/válogasd szét őket még ma! Rend a lelke mindennek. Ha újra minden áttekinthető és tiszta lesz, belülről is megnyugszol.

  • RENDET TESZEL A RUHÁID KÖZÖTT:

A szekrényed tele van téli ruhákkal? Nézd át a ruhatáradat még ma, és csinálj helyet a tavasziaknak! Az elmúlt hónapokban túl sok pluszkiló jött rád vagy esetleg lefogytál? Szabadulj meg azoktól a daraboktól, amelyeket valamilyen okból már nem tudsz hordani! Add el, ajándékozd el őket vagy jótékonysági célokra is felajánlhatod! Olyan sokan vannak, akik örülnének nekik.

  • ÚJRA FELFEDEZED A TEHETSÉGEIDET:

Fiatalabb korodban nagyon szerettél zenélni, de a munka és a család miatt mostanában kevesebb időd jut ezekre? Remek verseket írtál, de ma már erre sincs energiád? Esetleg szerettél a kertben dolgozgatni? Szépen fokozatosan vezesd vissza ezeket a tevékenységeket a mindennapjaidba, és segítségükkel újra feltöltődhetsz, új, pozitív energiákat nyerhetsz. Aztán ezeket visszafordíthatod a szakmai és magánéleted fejlesztésébe is.

  • MINDENT KIKAPCSOLSZ:

Sokakkal előfordul, hogy esténként vagy hétvégenként, amikor fáradtan zuhannak a kanapéra vagy az ágyba, a laptopjukat vagy a mobiltelefonjukat, esetleg a tévé távirányítóját nyomogatva közösségi média/médiafüggőkké válnak. Legyél Te a kivétel! Kapcsolj ki mindent, helyette beszélgess egy jót a szeretteiddel vagy vegyél elő egy könyvet! Néha mindenkinek kell egy kis áramszünet és a csendnek is gyógyító ereje lehet.

Te melyiket találod a leghasznosabbnak? Mivel egészítenéd ki a listát?


Baráti üdvözlettel,

Vizdák Károly

életmódváltás & karriercoach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #életmódváltáscoach #lifecoach #ittatavasz #nagytakarítás #újélet #tegyélrendet