Csináld úgy, mint Zac!

2020.08.23

Ha Zac Efron neve elhangzik, egy ideje mindenkinek egy sportos testalkatú, egészségtől kicsattanó fiatal bálvány jut az eszébe. De nem volt ez mindig így. A High School Musical filmekkel berobbant, nemsokára pedig a Három férfi és egy bébi vadiúj változatában látható sztárnak az évek során kemény munkájába került, hogy elérje mai álomalakját. Szeretnéd Te is megtudni, mi a srác titka? Ma fellebbentem a fátylat a legfontosabb részletekről.


Zac Efron ma már igazi wellness aktivista, akinek legfontosabb prioritásai közé tartozik saját egészsége. Még saját YouTube csatornát is indított, Gym Time (Edzésidő) címmel. Sorozatában más celebekkel és híres sportolókkal edzett együtt, hogy próbára tegyék erejüket, koncentrációjukat és csapatmunkára való alkalmasságukat. Rajongói először a Baywatch-ban csodálhatták meg rendkívüli fizikumát, pedig az még csak a kezdet volt. Sikere minden eredményes életmódváltáshoz hasonlóan két fő pilléren nyugszik: a helyes étkezésen és a megfelelő mértékű mozgáson.

Ami étrendjét illeti, ragaszkodik a természetes eredetű, fehérjében, teljes kiőrlésű gabonákban, egészséges zsírokban, magas rosttartalmú gyümölcsökben (alma, körte és bogyósok) és zöldségekben gazdag kajákhoz. Új Netflix sorozatában saját bevallása szerint is évek óta először eszik szénhidrátot, azaz minden jel arra mutat, hogy egy ideje keményen diétázott, hogy megőrizze szálkás testalkatát. Szervezete így hozzászokott az egészséges ételekhez, ahogyan megjegyzi: "egy idő után már nem kívánod a gyorskajákat, az ízlésed átalakul". Zac szerint már akár 2-3 hét után is áttkattanhat a gondolkodásmódod, és ha ez sikerül, akkor mindörökké búcsút mondhatsz a tésztáknak és hamburgereknek. "Egyszer csak azon kapod magad, hogy atyaég, kelbimbóra vágyok céklával és édesburgonyával!" Újévi fogadalma szerint idén már minden napot egy nagy adag smoothie-val kezd, és minden egyes napon jól meg is izzasztja magát.

És hogy hogyan sportol hősünk? Nos, többféle mozgásformát kombinál, többek között imád síelni és szörfözni. Gym Time nevű YouTube csatornája szintén mozgásban tartotta. Baywatch-beli szereplése előtt mindennap edzőteremben edzett, egyik napon a hátra és bicepszre, másnap a lábakra, míg harmadnap a vállakra, a mellre és karra koncentrálva. És minden napba beiktatott egy kis hasazást is. Személyi edzője, Patrick Murphy elárulta, hogy a gyakorlatok ereje a szuperszettekben rejlik - azaz nincs pihenés a gyakorlatok között, hogy így szervezete minél több kalóriát égethessen. A mester 10 héten keresztül segítette Zac-et, hogy az utolsó felesleges dekától is megszabadulhasson és élete formájába kerülhessen. Heti 5-6 napon dolgoztak együtt, gyakran naponta kétszer is, az edzőtermi gyakorlatokat úszással és futással kombinálva, a "valaha látott legdinamikusabb edzésprogramot" szigorúan betartva. A mai napig élete egyik legfontosabb céljának tekinti saját egészségének megőrzését. Azaz Zac egy igazi polihisztor, aki nem csak a mozivásznon, de a sport világában is több lábon áll.

Szeretnél Te is Zac-hez hasonló bombaformába kerülni? Kezdd el még ma! Soha nem késő, hogy Te is azzá válj, aki lehettél volna!


Baráti üdvözlettel:

Vizdák Károly

életmódváltás & karriercoach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #életmódváltáscoach #lifecoach #zacefron #bombaforma #életmódváltás #étkezés #mozgás #nyerőkombináció #csináldmegteis