Bízz magadban és a siker garantált - az életmódváltásban is!

2019.01.13

Hányszor hallhattad már, hogy ha bízol magadban, a siker bekopogtat majd Hozzád? Ugye sokszor? Legyen szó akár karrierváltásról, akár egy új párkapcsolat kezdetéről... de ugyanez igaz az életmódváltásra is. Miért van az, hogy ha hiszel a végső sikerben, akkor az szinte előre garantált? Ma megmutatom Neked, hogy mennyire fontos az önmagadba vetett hit, ha egy fittebb, új életre vágysz, és hogyan érhetsz célba játszi könnyedséggel, ha az alapok a helyén vannak! Ugye Velem tartasz?


Önbizalom. Önmagadba vetett hit. A hit saját magadban, hogy rendszeresen aktívan tudsz mozogni és kitartasz az egészséges táplálkozás mellett. Az önbizalom mértéke és az életmódváltás kölcsönösen hatnak egymásra: az előbbi befolyásolja, hogy belekezdesz-e a programba, míg az, hogy kitartasz-e, erősen hat az önbizalmad szintjére. Még nem gondolkodsz az életmódváltáson vagy azt csak fontolgatod? Ebben az esetben valószínűleg jóval kisebb az önmagadba vetett hited, mint a néhány hónapja vagy több mint 6 hónapja aktív társaidnak. Ha kitartó vagy, akkor az önbizalmad szintje garantáltan növekszik, jóval könnyebben haladsz majd előre a vágyott új életed felé. Minél jobban hiszel benne, hogy célba érsz, annál kevésbé gyengülsz el a kísértés pillanataiban.


Helyén van-e az önbizalmad? Íme 5 fő támpont, amely alapján ezt eldöntheted:

  • Múltbéli életmódváltással kapcsolatos tapasztalataid: ha egyszer már voltál sikeres, miért ne nyerhetnéd vissza könnyedén régi formádat?
  • Mások sikerei: ha akad a környezetedben valaki, legyen az akár egy családtag, akár egy barát, akinek már szép eredményei vannak, könnyen Te is a nyomába léphetsz, ami növelheti önbizalmad szintjét - főleg,ha egyébként is sok mindenben hasonlítotok.
  • Bátorító mondatok: ha olyan személytől kapsz pozitív, motiváló szavakat, akit hitelesnek tekintesz, ugrásszerűen megnőhet az önmagadba vetett hited.
  • Saját magad negatív megítélése: ha hosszú ideig nem törődtél magaddal és keveset mozogtál, ezért esetleg tartósan rossz kedved is lehet. Ilyenkor hajlamos lehetsz rá, hogy alacsony önbizalmad miatt folyamatosan negatív mondatokkal ostorozod magadat. Ne tedd ezt! Benned is ott rejlik a jobb jövő lehetősége.
  • Az életmódváltással kapcsolatos előzetes elképzeléseid: ha előzetesen negatív gondolatokat táplálsz a változásról, garantált a kudarc, és ugrásszerűen visszazuhanhat önbizalmad szintje is. Ha viszont eleve pozitív eseményként tekintesz az új lehetőségekre, már csak egy lépés választ el a sikertől: csak bele kell vágnod!


Ha van önbizalmad, sikeres leszel! Hogy ezt hogyan is bizonyíthatod be saját magadnak? Megmutatja Neked:

  • Feladataid megválasztása: minél jobban hiszel magadban, annál nagyobb valószínűséggel fogsz nehezebb, kihívást jelentő feladatokat választani.
  • Befektetett energiád: ha a helyeden kezeled önmagadat, akkor nagyobb az esélye, hogy a maximumot nyújtod majd az életmódváltás minden egyes területén.
  • Kitartásod: ha nagyobb az önbizalmad, bátrabban szállsz majd szembe a kihívásokkal és tartasz ki a végsőkig.


Sikerült Neked is kedvet csinálnom az életmódváltáshoz? Most éppen ideális az időpont, hogy belekezdj! Hívj vagy írj még ma, és én végigkísérlek az egész folyamaton! Helyezd végre Te is önmagadat előtérbe, hogy aztán kitartó munkád eredményeképpen majd elégedetten dőlhess hátra: sikerült, ezt is megcsináltam!


Baráti üdvözlettel,

Vizdák Károly

életmódváltás, business & life coach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #lifestylechangecoach #businesscoach #lifecoach #lifestylechange #2019 #selfefficacy #believeinyourself #makeithappen #pushithard #holdon