5 tipp, amiért Neked is el kell olvasnod a Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt! című könyvet

2019.03.13

Február elején jelent meg a magyar könyvesboltokban Tina L. Seelig 'Bárcsak 20 évesen tudtam volna mindezt!' című könyve. A Stanford Egyetem Menedzsment-tudományi Karának világhírű professzora még évekkel ezelőtt írta meg nagysikerű művét, amely a világ számos országában, többek között az Egyesült Államokban és Japánban is az eladási listák élére került. Nekem is nagyon megtetszett a maga nemében hiánypótló darab, és mivel Magyarországon eddig még nem adták ki, tavaly év elején elhatároztam, hogy lefordítom. Több mint egyéves háttérmunkát követően most végre Te is kezedbe veheted és magyarul elolvashatod a bestseller-t, amely bevallom őszintén, még nekem is sokat tanított. Hogy számomra melyek is voltak a legfontosabb üzenetei? A teljesség igénye nélkül íme 5, amelyek talán a Te érdeklődésedet is felkeltik, hogy nekikezdj!


1. LÉGY KREATÍV!

Te mit tennél, ha azt a feladatot kapnád, hogy 2 óra alatt, a rendelkezésedre álló 5 dollár segítségével keress annyi pénzt, amennyit nem szégyellsz? Elindulnál Las Vegas-ba vagy nyitnál egy autómosót? Ugye egyetértesz, hogy ennél érdemes nagyobban gondolkodni? Amikor az írónő egyetemi hallgatói ezzel a kihívással szembesültek, mindannyian rendkívül találékonyan álltak neki a megoldáskeresésnek. Volt egy csapat, amely felfedezte, hogy szombat esténként a felkapott éttermekben rendkívül nehéz szabad asztalhoz jutni, és ezen a problémán keresztül sikerült jelentős bevételre szert tennie. Egy másik csoport ingyen biciklikeréknyomás-mérési akcióba kezdett az egyetem előtt. És hogy milyen ötletük támadt a legmagasabb profitot termelő csoport tagjainak? Ha elolvasod az 1. fejezetet, Te is megtudhatod!

2. ÉRD EL, HOGY TÉGED VÁLASSZANAK!

Történt már Veled olyan, hogy nagyon szerettél volna megkapni egy lehetőséget, aztán a végén mégsem Téged választottak? Ha igen, ismerkedj meg Te is John Stiggelbout történetével! A fiatal srác az utolsó pillanatban döntötte el, hogy üzleti egyetemre akar menni, de annyira későn, hogy le is csúszott a jelentkezési határidőről. John azonban nem adta fel álmát és egy szokatlan módszerhez folyamodott, hogy célba érjen. Egy régi tanárától kért ajánlólevelet, aki John legjobb barátjának és cellatársának adta ki magát. Ismerkedj meg Te is a levél tartalmával, és tudd meg, hogy hogyan zárult az ifjú titán sztorija!

3. HATALMAZD FEL MAGADAT!

"Tina L. Seelig elnök". Ez állt a könyv szerzőjének névjegykártyáján, amikor elindította saját vállalkozását. Azt gondolod, hogy ez egy kicsit merész húzás így rögtön az elején? Megnyugtathatlak: nem. Ne várd meg, ameddig másoknak eszébe jut, hogy előléptessenek - nevezd ki Te magadat! Szeretnél megírni egy saját könyvet vagy belefogni egy saját cégbe? Lehet, hogy még a legjobb barátaid is le akarnak majd róla beszélni, de Te légy ambíciózus, és tarts ki a céljaid mellett tűzön-vízen át! Ha hiszel magadban és felhatalmazod önmagadat, előbb vagy utóbb célba érsz!

4. A KUDARC NEM EGYENLŐ VELED!

Te folyamatosan vezeted a sikereid listáját? Nos, van ennél egy még hasznosabb dolog: ez pedig a kudarcnapló összeállítása. Még a legsikeresebb embereket is utoléri olykor-olykor a vereség, sőt mitöbb: sokan vallják, hogy kudarcok nélkül nincsenek igazi eredmények. Tina Seelig élete során például padlóra került vállalkozásának vezetésében, nem mindig fektetett elegendő energiát a tanulásba, illetve egyetemista korában szakított a hozzá legközelebb álló személlyel. Ezeket az eseményeket mind-mind felvette a kudarcnaplójába, így most mi is bepillantást nyerhetünk nehéz pillanataiba. Ma már azt hirdeti: lehet, hogy egy feladat megoldásában, egy adott élethelyzetben elbuktál, de a kudarcot soha ne vedd magadra, hiszen az csak egy pillanatnyi vereség, attól Te még összességében egy nagyon értékes ember vagy!

5. FEDEZD FEL A TEHETSÉGEDET!

Te miben vagy a legtehetségesebb? És vajon azon a területen dolgozol-e, ahol a leginkább otthon vagy? Ha igen, akkor megfelelően honorálják-e törekvéseidet? Nathan Furr angol szakos professzorként kezdte pályáját, azonban hamar rájött, hogy ilyen irányú lehetőségei korlátozottak. Ráébredt, hogy soha nem fog olyan fizetéshez jutni, amely révén az általa elvárt életszínvonalon élhetne és álmainak megfelelően nagy családot alapíthatna. Te is voltál már ilyen helyzetben? Nos, Nathan megtalálta a módját, hogy álmait megvalósítsa, így elérte, hogy azt az életet élhesse, amire mindig is vágyott. Hogy hogyan sikerült ez neki? Bárcsak 20 évesen én is tudtam volna mindezt!


A fentiekben kiragadott 5 példa csak néhány apró gondolatfoszlány a több mint 150 oldalas sikertörténetből, amely minden korosztály számára tartogat érdekes pillanatokat és megszívlelendő jó tanácsokat. Ha elolvasod, Te is megtalálod majd benne a számodra legfontosabb 5, 10 vagy esetleg 20 üzenetet - abban biztos vagyok, hogy Te is tanulsz majd belőle. És ha esetleg 20 évesen Te sem tudtad mindezt? Kezdj bele a könyvbe még ma! Hiszen soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna!


Baráti üdvözlettel:

Vizdák Károly

életmódváltás, business & life coach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #lifestylechangecoach #lifecoach #businesscoach #whatiwishiknew #wheniwas20 #tinaseelig #5tips #translator #dreamjob #liveyourdreams #fightforyourlife