5 tipp a teljesebb karácsonyért

2018.12.23

Szinte mindannyian hetek óta ezt a pillanatot vártuk, és most lassan végre elérkezik! Karácsony. Amikor félretehetjük a hétköznapok küzdelmeit, ünneplőbe öltöztethetjük szívünket és 100%-osan egymásra hangolódhatunk. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen ünnepeljük e kivételes napokat. Most megpróbálok mégis néhány tippet összeszedni, amelyek segítségével mindannyiónk számára boldogabb, teljesebb lehet az ünnep! Boldog karácsonyt mindenkinek!


1. ÁLLJ MEG EGY PILLANATRA! Embertársaink legnagyobb része számára az év legtöbb napja folyamatos harc. Harc a túlélésért, a mindennapok nehézségeinek áthidalásáért, családunk boldogságáért, egy szebb jövőért. Az év több mint 360 napja a munka, a megállíthatatlanul pörgő mókuskerék árnyékában telik. Legalább karácsonykor lassíts le egy picit, tegyél félre minden hivatalos kötelezettséget és élj meg minden ünnepi pillanatot annak egyedi szépségében!


2. FORDULJ CSALÁDOD, SZERETTEID FELÉ! Akinek van családja, az igazán szerencsésnek mondhatja magát. Mégis sokan a nagy-nagy rohanásban elfelejtik, mekkora érték is van a birtokukban. Legyen a karácsony a szeretet ünnepe, amikor végre egymásra figyelünk, felejthetetlen perceket töltünk együtt. Meglátogatod azokat a rokonaidat is, akikre évközben nem jut elég időd, megoszthatjátok az év legszebb élményeit és együtt örülhettek egymásnak.


3. EMLÉKEZZ MEG BARÁTAIDRÓL! Barátok. Ők azok, akik hol közelünkben, látványosan, hol távolról, észrevétlenül követik sorsunkat egész évben. Hiszen az igazi barátság nem ismer határokat. Találkozzunk akár minden nap vagy válasszon el bennünket többezer kilométer, a karácsony remek alkalom, hogy újra összefussunk, felhívjuk egymást vagy legrosszabb esetben egy üzenetben érzékeltessük a másikkal, mennyire fontos is nekünk. Hiszen mi választottuk egymást, hogy életünkön osztozzunk, miért az év talán legfontosabb ünnepe legyen a kivétel?


4. TÖLTŐDJ FEL ÉS SZAKÍTS IDŐT KEDVENC HOBBIJAIDRA! A hétköznapi rohanásban nagyon sokaknak probléma, hogy soha nem aludják ki magukat, illetve nem marad elég idejük kedvenc szabadidős programjaikra! Állj! Legalább karácsonykor légy egy kicsit önzőbb és gondolj egy picit magadra is! A szokásos reggel 6 óra helyett kelj fel 8-kor, most megengedheted magadnak! Lehet, hogy 1 fogással kevesebb lesz az ünnepi asztalon vagy félórával később díszítitek fel a karácsonyfát, de az elegendő alvás legalább ennyire fontos! Ha pedig már túlvagytok az ajándékozáson, 1-1 órát ellophatsz, hogy azokat kedvenc időtöltéseidnek szenteld! Végre olvashatsz egy picit, festhetsz egy szép képet vagy szeretteid körében társasjátékozhattok egy nagyot!


5. FIGYELJ ODA AZ EGÉSZSÉGEDRE! Vannak, akik számára a karácsony egyenlő a mértéktelen zabálással... Legyél Te az, aki másképpen csinálja! Figyelj rá oda, mit eszel meg, hiszen az egészséges életmód az év 365 napjára érvényes. Egyél finomakat, de azért mértékkel és figyelj oda a minőségre is! Emellett ha teheted, ne hagyd ki a mozgást sem! Lehet, hogy éppen zárva van a kedvenc edzőtermed vagy a mostoha időjárás megakadályoz abban, hogy kint mozoghassál, de néhány fekvőtámaszra, felülésre vagy otthoni súlyzós gyakorlatra így is megtalálhatod a szükséges 30 percet! Napi félóra mozgás, és máris jobban érzed magadat!


Neked milyen ötleted van, hogy még boldogabbá tedd az ünnep perceit?

Meghitt, békés karácsonyt kívánok, szeretteid körében!


Vizdák Károly

életmódváltás, business & life coach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #lifestylechangecoach #businesscoach #lifecoach #christmas #itsthattimeoftheyear #5tips #happymoments #love #peace #enjoytogether