2020 - én ezért szerettelek

2020.12.29

Azt hiszem, amikor tavaly ilyenkor az évösszegző posztomat készítettem, még nagyon kevesen gondoltuk volna, hogy 2020 mindannyiónk életében különleges mérföldkő lesz. Mert bárhogyan is nézzük, végül az lett. Akár pozitív, akár negatív értelemben, ez az év nem volt szokványos. Hogy én hogyan tekintek vissza rá, milyen gondolatokat viszek magammal idénről? Összegzésemben ezeket osztom meg Veletek.


1. A CSALÁD A LEGFONTOSABB

Bár számomra ez soha nem volt kétséges, 2020-ban újból bebizonyosodott: a legfontosabb érték a család. Hányszor és hányszor adódott olyan helyzet az életedben, amikor szeretteiddel Ti tudtatok leginkább vagy kizárólag egymásnak segíteni? Szerintem idén különösen sok.

2. MINDIG VAN TOVÁBB!

2020-ban a megváltozott körülményeknek köszönhetően többször kerültem olyan helyzetbe, ami a korábbi évhez képest irányváltást igényelt. Bár olykor az adott pillanatban nehéznek tűnt a következő lépést megtenni, mégis így utólag nézve érdemes volt, hiszen mint utólag bebizonyosodott, mindig volt tovább!

3. MERJ VÁLTANI!

Azt hiszem, az idei év során sokan készítettetek idő előtti leltárat, vagyis nem vártátok meg az év végét, hogy elengedjétek a Titeket éppen nem szolgáló dolgokat, élethelyzeteket. Engem a tavaszi karanténidőszak ösztönzött arra, hogy meghozzam hosszabb ideje egyik legnagyobb döntésemet: munkahelyet váltottam.

4. LÁSD MEG A ROSSZBAN IS A JÓT!

Amikor most 2020 végén megkérdeztelek Titeket, hogy milyennek találtátok az idei évet, sajnos sokan válaszoltátok, hogy rossznak, hosszúnak, negatívnak, hogy csak a leggyakoribb visszajelzéseket említsem. Gondolkodtál már azon, mi mindent köszönhetsz mégis ennek a megváltozott helyzetnek? Több időt a családdal, kevesebb rohanást, esetleg szorosabb baráti kapcsolatokat?

5. BECSÜLD MEG A BARÁTAIDAT!

Talán ebben az évben kevesebbet tudtatok személyesen találkozni, mégis jó érzés volt, hogy ott vagytok egymásnak és meg tudjátok osztani örömötöket-bánatotokat. 2020-ban talán végre volt erőd és bátorságod megválni azoktól a kapcsolatoktól, amelyek már nem működtek, hogy a legfontosabbakra, legstabilabbakra koncentrálhass. Nekem különösen sokat jelentett, amikor egy-egy hozzám közelálló barátommal spontán este 9-kor csörögtünk egymásra/ éjfélkor sms-eztünk, karácsonykor telefonon érdeklődtek, hogy hogy vagyok, vagy netán többezer kilométerről is sikerült megőriznünk az értékes, sok-sok éves kapcsolatot.

+1: AZ EGÉSZSÉGED KINCS

És ezt szerintem már nem is érdemes túl hosszan magyarázni, mert az idei év sikere vagy kudarca sokótoknak leginkább ezen múlott. Hiszen akinek sikerült elkerülnie a koronavírust vagy megőriznie a mentális egészségét, az a leggazdagabb embernek érezhette magát a világon. Ugye így 2020 végén már Te is belátod, hogy érdemes tudatosan odafigyelned az egészségedre? Készen állsz a 2021-es évre, hogy a következő szintre léphess?


Baráti üdvözlettel:

Vizdák Károly

életmódváltás & karriercoach

motivációs tanácsadó

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #életmódváltáscoach #lifecoach #karriercoach #2020 #ezvoltazév #összegzés #ajövőévjobblesz