A visszautasítás ereje - Bono és a U2 példája

2018.03.17

Benneteket utasítottak már vissza, amikor egy számotokra annyira csábító állást szerettetek volna megkapni? Így hónapokkal, évekkel később visszatekintve: pozitívabban alakult az életetek így, hogy nem kaptátok meg az áhított pozíciót? Hogy bizonyos látszólagos kudarcok milyen hatalmas lehetőségeket rejthetnek magukban, arra hoztam egy példát ma Nektek.


Paul Hewson (ma ismertebb nevén Bono) 1979-ben 3 társával: Larry Mullen-nel, Adam Clayton-nal és Dave Evans-szel korai demóikon dolgozott Dublinban. E felvételeket kezdő zenészekként számos híres hanglemezkiadónak elküldték. 1979. május 10-én a fiúk a londoni RSO Records-tól a következő válaszlevelet kapták:


Kedves Hewson Úr!

Köszönjük, hogy elküldték a U2 hangfelvételét az RSO-nak. Gondosan végighallgattuk, de úgy érezzük, mi jelenleg nem tudunk vele mit kezdeni. Jövőbeni karrierjükhöz sok sikert kívánunk!

Üdvözlettel:

Alexander Sinclair


A történet folytatása ma már közismert: a U2 egyike a rocktörténelem legsikeresebb együtteseinek, nevükhöz világszerte mintegy 170 millió eladott album fűződik, különböző kategóriákban összesen 22 Grammy-díjat nyertek. A Rock and Roll Hall of Fame tagjai, karitatív tevékenységük példaértékű, számos segélykoncert és kampány vezető arcai voltak az elmúlt évtizedekben. Az RSO 1983-ban megszűnt.

Ez a példa csak egy a világtörténet nagy visszautasításai közül. Ha éppen Ti is hasonló helyzetben vagytok, jusson eszetekbe a U2 és Bono életútja, illetve a híres mondás: Soha ne mondd, hogy soha!


Vizdák Károly

business és life coach

www.karolyvizdakcoach.hu

#karolyvizdakcoach #dreamjob #famousrejections #happyending #nevergiveup